Sjusjøen Husky Tours

Knappe to timer kjøring fra Oslo skal til før du ankommer Åsmarka, og her finner du en stor kennel hvor det bor over 100 glade hunder. Sjusjøen Husky Tours drives av Leif Tore Lie som er en profesjonell hundekjører, og Ida Nilseng som tar seg av bookingen av turer. Her kan du få en flott opplevelse uansett når på året du stikker innom, det er nemlig tilrettelagt for hundekjøring under alle årstider. Om vinteren kan du velge mellom flere forskjellige løyper hvor den korteste er 6 kilometer og den lengste er 30 kilometer lang, så her finnes det noe for enhver smak.

Vinterløypene

De fleste forbinder nok hundekjøring med slede og snø, og det er ingen tvil om at dette er de mest populære turene. Å sitte varm og god i sleden mens hundespannet trekker deg over vinterkledde landskap er en helt spesiell opplevelse. Den korteste løypen strekker seg 6 kilometer fra Finnøla/Sjusjøen, og her vil to personer få utdelt sitt eget hundespann som består av seks alaska huskyer. Har du små barn vil også disse få plass i sleden, og alle over 13 år får opplæring i kjøring og klargjøring av hundespannet. Selve turen har en varighet på 35–45 minutter, og etterpå er det duket for bålkos.

15-kilometers løype

Er du voksen og ønsker å få en skikkelig følelse av hvordan det er å kjøre hundespann, har du muligheten til å melde deg på turen som strekker seg 15 kilometer. Her drar grupper på ti personer ut, og hvert hundespann består av 8–10 hunder. På turen får du oppleve variert landskap slik som åpne fjell og seteridyll. Selve turen varer rundt 1,5 timer, men du må beregne rundt 2,5 timer på hele opplevelsen, etter sledeturen blir det nemlig en koselig tur i lavvoen hvor du får muligheten til å steke deg pinnebrød og nyte varm kaffe og te rundt bålet.

30-kilometers løype

På forespørsel har du også muligheten til å være med på den lengste turen som strekker seg 30 kilometer, og selve kjøreturen har en varighet på tre timer. Her kan du også få en fullstendig opplæring i hvordan du klargjører hundene for kjøreturen når det kommer til seletøy. Du må beregne omtrent 4–5 timer på hele opplevelsen, og det inkluderer opplæring, kjøring og selvsagt bålkos i lavvoen. På disse turene kommer det ofte kjente og erfarne hundekjørere som lærer bort sin kunnskap, blant annet Ronny Frydenlund som er et kjent ansikt fra Finnmarksløpet. Denne turen er kun åpen for voksne.

Hundekjøring sommer/høst

Selv om det ikke er snø på bakken betyr det ikke at du ikke kan få teste ut hundekjøring, da dras nemlig vogner med hjul fram for å tilby en spennende opplevelse året rundt. Dette er komfortable trillevogner med fire hjul, gode seter og bremser. Siden alaska husky er en hunderase som er bygd for å jobbe i kjølige omgivelser, er sommerkjøringen veldig væravhengig. Det må ikke være for varmt for hundene, derfor kjøres ofte turene tidlig på morgenen eller sent på ettermiddagen. Om været skulle være for varmt, finnes det mange gode alternativer å hive seg med på, slik som kanopadling eller hesteridning.

Hundekjøring – en perfekt gruppeaktivitet

Hundekjøring er noe som krever godt samarbeid mellom førere og hundespann, og dette er derfor en perfekt aktivitet for teambuilding. Selv om du sitter i rullestol eller har skadet et bein kan de fleste sitte i sleden, noe som gjør dette til en svært tilgjengelig og morsom aktivitet for alle aldre. Sjusjøen Husky Tours har også en helt spesiell overnattingsplass kalt Arctic Dome. Dette er et telt som er formet som en iglo og som gir en helt unik overnattingsopplevelse. Her kan du oppleve villmarksliv og luksus, og du kan nyte både gode soveplasser og umiddelbar nærhet til naturen.