Få en opplevelse for livet, prøv hundekjøring i Nord-Norge!

Har du allerede vurdert hundekjøring, er Nord-Norge stedet å leve ut drømmen i. Her kan du kjøre i de vakreste kulisser, blant de høyeste fjell og dype fjorder. Dette er virkelig et opplevelsesrikt høydepunkt under arktisk himmel som du burde få med deg! Utstyr trenger du ikke å bekymre deg for; har du kledd deg opp med ull innerst så vil du få låne varme sko og klær hos turoperatøren.

De fleste uerfarne hundekjørerne får et spann med 6 hunder foran sleden. Før du slippes løs vil erfarne guider gi deg en kort opplæring i hvordan du styrer sleden, bremser og hvordan du hjelper hundene slik at dere kommer dere effektivt fram. Samarbeidet mellom hundene og sledefører er skikkelig gøy. Du styrer, oppmuntrer, bremser, hjelper til å løpe og dytte sleden opp bratte bakker. Er dere to sammen, så bytter dere på å styre sleden og å sitte i sleden. Tiden flyr og etterpå er du litt stiv og støl, men utrolig lykkelig! Det er fint å avslutte opplevelsen ved bålet, kose og hjelpe til med hundene og kanskje få hilse på valper hvis de har. Og er du riktig heldig får du se nordlyset som blafrer over himmelen.

Profesjonelle aktører som tilbyr hundekjøring i Nord Norge

Hundekjøring blir stadig mer populært, og det blir stadig flere aktører som tilbyr dette. Dette er en kort oversikt over hundekjørere som tilbyr det lille ekstra, og som har et godt hundehold. Når vi reiser på opplevelsesferier, så er reiseavstand fra nærmeste flyplass til destinasjonen viktig. I nærheten av Tromsø, den største byen i Nord Norge, er det flere alternativer. Tromsø Villmarkssenter ligger i nærheten av byen og tilbyr transport til og fra flyplassen. De tilpasser turen etter dine ønsker og behov, og du kan velge om du vil kjøre slede selv, eller om du vil sitte på med en erfaren fører. Hos Active Tromsø kan du bli med på turer av varierende lengde, fra noen timer til flere dager. Litt lengre unna, men med transport til og fra Tromsø, finner du Fjord Tours. Hos dem kommer du virkelig inn i villmarka med turer i ubebodde områder, kun skog og fjell på alle kanter. Northern Light Dog Adventures er en liten familiebedrift med få hunder litt utenfor Tromsø. De tar imot små grupper som får komme inn på kjøkkenet og være med på å planlegge turen som varer 1–2 timer. For mange er dette nok og det de har tid til før reisen går videre.

  • Opplev Nord-Norge med hundekjøring
  • Vakker natur som bakteppe
  • Operatører i Tromsø

Fra Bardufoss flyplass, like sør for Tromsø, kommer du deg raskt til Aurora Husky. Her kan du bli med på en ukestur til Dividalen Nasjonalpark og virkelig få prøvd arktisk livsstil langt unna bråk og stress. Bardu Husky Lodge har fokus på den genuine naturopplevelsen. Turene tar deg inn i øde villmarksområder som vil trollbinde deg. I Finnmark er en tur på Finnmarksvidda en magisk opplevelse. Du kjører gjennom et hvitt, småkupert landskap med et rikt dyreliv. Ryper som letter, harespor og reinflokker er med på å krydre en eventyrlig tur bak en slede med glade huskyer. Engholm Huskyes i Karasjok gir deg en blandet meny av unike og eksotiske turer over flere dager. Trasti og Trine i Alta tilbyr, i tillegg til varierte sledeturer, også gode matopplevelser med kortreist mat. Holmen Husky Lodge, også lokalisert i Alta, tilbyr spektakulær overnatting. Etter en eventyrlig dag ute med sledekjøring kan du avslutte dagen med å gå å legge deg i en Igloo Dome. En luksuriøs overnatting med panorama vinduer og tak som gir deg fullt utsyn til stjernehimmel, nordlys, vær og vind. Hundekjøring er en opplevelse som du kommer til å huske, og er en aktivitet som passer for hele familien. Kanskje et alternativ til neste storbytur?

  • Finnmark og Alta
  • Igloo Dome